רון נ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
8543-10-11
2.5.2012 |
|
בפני : שרון הינדה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רקפת רון |
: הפניקס חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
בקשה למינוי מומחה רפואי בתחום האורטופדי ובתחום הנוירולוגי.
בהתאם לסמכותי בתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז – 1986 (להלן – "התקנות") ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובמסמכים הרפואיים שצורפו, שוכנעתי כי קיימת ראשית ראיה לאפשרות קיומה של נכות רפואית בתחום האורטופדי, עקב תאונת הדרכים מיום 19.3.09.
באשר למומחה המבוקש בתחום הנוירולוגי, בשלב זה איני מוצאת לנכון למנות מומחה נוסף בהיעדר ראשית ראיה כנדרש ותיעוד רפואי מספק. במידת הצורך או ככל שהמומחה שמונה ימליץ על מינוי מומחה נוסף, ניתן יהיה לשוב ולשקול הבקשה בשנית.
לפיכך אני ממנה בזאת את פרופ' מיכאל סודרי, כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורטופדי, על מנת שיחווה דעתו בדבר מצבה הרפואי של התובעת בגין תאונת הדרכים.
בחוות דעתו מתבקש המומחה להתייחס גם לשאלות הבאות:
1. האם נותרה לתובעת נכות זמנית או צמיתה כתוצאה מהתאונה, ואם כן, לאיזו תקופה, ומהו שיעור הנכות.
2. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד?
3.הקשר שבין התאונה לבין מצבה הרפואי של התובעת.
4.המגבלות התפקודיות של התובעת, אם בכלל, ובשים לב לעברו הרפואי של התובע, לעבודתו ולמקצועו.
5.האם תהיה התובעת זקוקה לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן - מהם סוגי הטיפולים, ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים היום.
6.תקופות אי הכושר החלקי ו/או המלא של התובעת.
7.המומחה יחווה דעתו בדבר הצורך במינוי מומחה נוסף בתחום הנוירולוגי.
הצדדים ימציאו למומחה את כל המסמכים הרפואיים המותרים בהתאם להוראות תקנה 8 לתקנות, על פי המועדים הקבועים בה על מנת שיעיין בהם לצורך הכנת חוות הדעת, וימסרו עותק לצד שכנגד.
מינוי המומחה ייכנס לתוקף ביום 5.6.12.
המומחה מתבקש להגיש את חוות דעתו באופן ובמועד הקבועים בתקנה 15 לתקנות. כמו כן מתבקש המומחה לפרט בחוות דעתו את המסמכים הרפואיים אשר היו בפניו במועד מתן חוות דעתו.
שכר טרחת המומחה יעמוד על סך 4,000 ₪ בצירוף מע"מ.
לאור הדלות היחסית במסמכים הרפואיים שהוגשו, ומשלא הוגשו מסמכים רפואיים כלשהם משנת 2009 ועד היום ולא ניתן ללמוד על רצף טיפולי, יישאו הצדדים בחלקים שווים בתשלום שכר טרחת המומחה ובעלויות הבדיקות עפ"י תקנה 9(א) לתקנות. זאת, מבלי לפגוע בזכותם להעלות טענה בדבר השאלה על מי מהצדדים תוטלנה העלויות האמורות באופן סופי. ככל שתועלה טענה בעניין זה, תבחן הטענה בהמשך ההליכים בתיק.
הצדדים יסיימו ההליכים המקדמיים ביניהם בהתאם להחלטה מיום 24.4.12.
בנוסף לאחר קבלת חוות דעת המומחה יפעלו הצדדים כדלקמן:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|